Nyheder

Ændret servicelov rammer skævt ift. merudgifter

Nye ændringer i serviceloven relateret til merudgifter indebærer en bagatelgrænse, der ikke reelt er en bagatel, mener Nyreforeningen.

Nyrestenspatienter må vente på behandling til næste år

På Sjællands Universitetshospital må 26 patienter med nyresten vente helt indtil 2018, før de kan få behandling for den smertefulde sygdom. Det sker, fordi hospitalet har overskredet budgettet, erfarer TV2 Øst.

På lørdag er der Organdonationsdag 2017

Skal du markere Organdonationsdagen den 14. oktober? Vær med til at sætte fokus på den vigtige sag og få flere til at tage stilling.

Nu finder du os på Nyre.dk

Nyreforeningen har skiftet vores hjemmeside- og mailadresse til www.nyre.dk / @nyre.dk. Så nu bliver det lidt nemmere at kontakte os uden at skulle taste en lang adresse – og skulle du komme til at skrive den gamle adresse, så bare rolig…

Ny viden: Mænd forsømmer at tage deres medicin

Risikoen for at glemme at tage sin medicin efter udskrivelse fra hospitalet er stor især for borgere i den erhvervsaktive alder og for mænd uanset alder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Hospitalsenheden Vest.

Ny dom åbner op for muligheden for erstatning for fremrykket død

Det er nu, man skal i gang med at søge erstatning for fremrykket død, hvis man som efterladt har mistanke om, at der er grundlag for at søge. Hidtil har man ikke kunnet søge erstatning i sager om fremrykket død – det ændrer en ny dom nu på.

Udbetalte patientskadeerstatninger fredes

Patienter, der har fået erstatning udbetalt fra Patenterstatningen, skal ikke længere tilbagebetale udbetalte erstatninger, hvis regionen anker sagen og får medhold. Det har et enigt Folketing besluttet og har indgået ny aftale om patienterstatninger, efter pres fra DP og DH.

Nyreforeningen til møde med Socialministeren

Socialminister Mai Mercado deltog den 14. september til et arrangement med rundbordssamtale i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Nyreforeningen var til mødet repræsenteret ved formand Jan Rishave, som fik sat fokus på vigtige emner over for ministeren.

Del de svære tanker med andre via appen coRelate

coRelate er en gratis app, der hjælper ligesindede patienter og pårørende med at finde hinanden, så man aldrig er alene med de svære tanker, bekymringer eller spørgsmål. Nyreforeningen har deltaget i udviklingen af coRelate.

Se portræt af engageret frivillig på DK4, 26. august 18.30

DK4 sender portræt af Kirsten Poulsen, formand for ÆldreSagen på Fanø og aktivt medlem og frivillig i Nyreforeningen. Kirsten har blandt andet bidraget til arbejdet med at få etableret Nyreforeningens dialyseklinik på Fanø.